tirsdag 31. januar 2012

Hva er lavkarbo??

Når jeg tenker på lavkarbo, så tenker jeg:
Ren mat, mye smak, noe som gjør meg mett, noe som gir meg energi, men først og fremst  noe som gjør meg mett og fornøyd.

 Lavkarbo betyr mindre karbohydrater.
Så enkelt.

Hva skjer i kroppen med karbohydrater?

Enkelt forklart..
Karbohydrater i form av stivels eller sukker blir omdannet til glukose( Sukker) Deretter blir det transportert ut i koppen igjennom små tynne blodårer i tynntarmen og brukes som energi i cellene våre.
Et høyt glukosnivå i blodet sender signaler til bukspyttkjertelen om å skille ut insulin. Jo høyere glukose, jo høyere  mengder av insulin vil produseres og bli ut skilt.Men så..
Insulinets hoved oppgave er å transportere glukosen ut til cellene for å gi dem den energien de trenger der og da. Men hva når cellene er blitt helt fulle, hva da?.
 Det som ikke blir brukt blir desverre omdannet til fett og blir lagret i fett vevet. OBS ( Rompe,lår osv.Der vi ikke vil det skal være.)
Insuslinet gjør også slik at kroppen ikke klarer å forbrenne fett.
Men reduserer man mengden med karbohydrater, synker innholde av glukose og insulin i kroppen. Da vil kroppen begynne å forbrenne av det lagrede energien, altså det som er i fettvevet.

Vi kan si at det skjer en biokjemisk endring i kroppen,som begynner å anvende fett som det viktigste forbrenningsstoffet i stedet for sukker fra karbohydratene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar